9 juli 2022

Afsluiting seizoen bij Dispel in Ooij.

Eigen foto van Dispel

Vrijdag 8 juli was er bij Dispel (jongerenorganisatie) in Ooij de afsluiting van het seizoen. Het werd een zeer geslaagde Dispel avond! Alle sponsoren bedankt voor het mogelijk maken van deze leuke avond. Helaas werd er ook afscheid genomen van twee begeleidsters, Nicole Budding-Looijschelder en Naomi Scholten, hun jongste kinderen gaan naar de middelbare school en dat is het moment om te stoppen met de organisatie van Dispel. Eigen foto van Dispel.

Dispel is een jongerenorganisatie uit Ooij die sinds jaren 1 keer in de maand activiteiten organiseert voor jongeren uit Ooij in de leeftijd van 9 (groep 6, of zittenblijvers uit groep5) tot en met 15 jaar.

Vanuit “Downstairs” (ook wel bekend als “de Soos” of “het Keldertje”) in het dorpshuis de Sprong werden deze activiteiten georganiseerd, en sinds 2009 beschikt over een eigen jeugdgebouw.

De naam Dispel is een samenvoeging van de woorden Disco en Spel. Natuurlijk kent iedereen de bekende discoavonden, maar ook de dropping, de dartavond, de voetbalspelavond en de carnavalsavond, zijn een succes gericht op de Ooijse jeugd graag meedoet. En natuurlijk de avond met in het begin van de zomer het seizoen afsluiten, zal iedereen zich nog herinneren, zoals daar waren de jumpstyle workshop, de basketbal demonstratie en wedstrijden en de pannavoetbal- en streetdance avond. Maar we organiseren natuurlijk niet alleen maar disco en spel. We proberen zoveel mogelijk in te springen op die activiteiten die de hedendaagse jeugd bezighoud. Zo zullen we proberen om in ons nieuwe jeugdgebouw, ook met de toepasselijke naam “Dispel”, de activiteiten die dit gebouw bied voor de jeugd,