18 juni 2022

Politiecontrole in Beek

Controle op de parkeerplaats bij het Wylermeer.

De politie van het “Cluster” Berg en Dal heeft vrijdagavond een grote verkeerscontrole op de Nieuwe Rijksweg en omgeving. Ze kregen daarbij assistentie van de Verkeershandhaving en enkele motorrijders. Automobilisten werden op de Nieuwe Rijksweg gecontroleerd en indien nodig via het weggetje naar de ingang van BVC doorgestuurd naar de parkeerplaats van het Wylermeer, waar je uitgebreid gecontroleerd werden. Er werden diverse overtredingen c.q. misdrijven geconstateerd. Ook op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen vond een grote controle plaats waarbij diverse andere overheidsorganisaties bij betrokken waren. Dit zorgde voor lange files. In Beek werden de volgende overtredingen geconstateerd.: – 3x mobiel vasthouden –2x rijden elektrische step – 3x niet tonen Rijbewijs – 1 voeren blauwe verlichting voorzijde auto – 1 aanwezig hebben vuurwerk – 1x niet tonen ID – 1x art. 8 alcohol – 1x art 8 drugs – 1x geen geldige autoverzekering – 1x aanwezig hebben radar detector – 1x niet opvolgen aanwijzing – 1x niet dragen autogordel – 1x negeren stopteken – 1x Wet Wapens en Munitie(werpmes) – 1x niet aanwezig zijn van een uitlaat – 1x kapotte voorlamp. De politie van Berg en Dal hoopt dat deze controle bijdraagt aan een veiligere situatie op de wegen, in en rondom de polder. zie de foto’s