6 juni 2022

Hans Jansen de nieuwe keizer van schutterij de Vriendenkring in Leuth

Keizerspaar Hans en Dorie Jansen in Leuth

Hans Jansen uit Leuth is zondag 5 juni, eerste Pinksterdag, tijdens het driejaarlijkse Keizerschieten van schutterij de Vriendenkring in Leuth de nieuwe keizer van schutterij de Vriendenkring geworden. Hij mag zich daarom de komende drie jaar keizer noemen van deze schutterij. Samen met zijn vrouw Dorie vormt hij dan het nieuwe keizerspaar Het Keizerschieten vond plaats op het terrein bij het schuttersgebouw van de Vriendenkring, waar eerst om de prijzen werd geschoten. De oud-koningen en  oud-koninginnen waren bij de Vriendenkring gekomen om gezamenlijk de schoten op de vogel te lossen. Hans bleef als enige kandidaat over. Hij volgt hiermee de vorige keizerin Marian Jansen op. Zoon Robin en dochter Eline van de keizer schoten bij het prijsschieten elk een vleugel naar beneden, waarbij Robin dederde prijs en Eline de tweede prijs behaalde. Jan Vink behaalde de eerste prijs door de kop van de vogel naar beneden te schieten. Keizer Hans haalde de romp in 37 schoten naar beneden. Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal loste het eerste schot. De feestelijkheden in Leuth begonnen met een bijeenkomst van de oud prinsen in de Vriendenkring, waar door voorzitter Jack Hermsen afscheid genomen werd van keizerin Marian Jansen en van Herman Menting als vaandeldrager van de vereniging, gevolgd door een toast op de club en een lunch voor de oud prinsen en hun gevolg..  zie de foto’s deel 1;  deel 2