4 juni 2022

Wil jij mensen met geldzorgen weer perspectief geven?

Alles wordt duurder. Mensen maken zich zorgen of het allemaal nog wel lukt. Rekeningen blijven liggen. De portemonnee is leeg voor de maand op is. Wil jij er zijn voor deze mensen? Jouw inzet als vrijwilliger kan het verschil maken. Dankzij jou krijgen mensen weer grip op hun geldzaken. Je ondersteunt hen bij het op orde krijgen van hun financiën. Belangrijk daarbij is dat je niet alleen naar de cijfers kijkt, maar de mens ziet zonder direct te oordelen, of zaken over te nemen. Luisteren, de juiste vragen stellen, geduld en de goede balans tussen begrip en zachte dwang. Daar draait het om als je mensen echt wilt helpen. Het geeft veel voldoening als mensen dan zeggen: Ik zie het weer zitten! Wordt buddy bij SSHB support! Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die mensen met geldzorgen helpen. We doen dit voor inwoners van de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. Wat ga je doen als buddy? Je gaat kennismaken met de hulpvrager nadat je van de coördinator doorgekregen hebt om wie het gaat en wat de situatie is. Het is belangrijk dat er vertrouwen ontstaat.  Dan kijk je samen welke hulp nodig is en wat jullie samen kunnen oppakken: acute kwesties, zoals reageren op aanmaningen, een telefoongesprek met een instantie oefenen, openmaken en sorteren van de post, op een rijtje zetten wat er inkomt en uitgaat, administratie opzetten, toeslagen aanvragen. Je zit naast de hulpvrager en neemt niet over. Lees hieronder verder.

 

Kan ik dat? Je wordt niet in het diepe gegooid. Eerst kun je kennismaken met SSHB op een informatiebijeenkomst. Als het je dan wat lijkt volgt een sollicitatiegesprek. Vervolgens loop je mee met een ervaren buddy om meer beeld te krijgen van wat het werk inhoudt. Wil je verder dan volgt een Nibud training met aanvullende bijeenkomsten om zowel SSHB support als de lokale situatie beter te leren kennen. Als je aan de slag gaat kun je  met vragen altijd terecht bij de coördinatoren of collega’s. Ook zijn er regelmatig themabijeenkomsten om je kennis actueel te houden en casusbesprekingen om van elkaars ervaringen te leren. Enthousiast? Kijk vast eens op onze website www.sshbsupport.nl. Ben je minimaal een jaar beschikbaar voor ongeveer 4 uur per week? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem contact op met onze coördinator Ida Egberink. Ida.egberink@sshb  06-21572254.  
Of kom naar onze informatieavond op 28 juni a.s. om 19.30 uur in het Lees- en ontmoetingspunt,  Winkelcentrum Molenhoek, Prinsenweg 3c, 6584 AS Molenhoek