28 mei 2022

Jubileum kringkoningen bij schutterij Rijk van Nijmegen-de Betuwe

Jari Volleberg (links) en Ton de Bruin

Zaterdag 28 mei was het jubileum kringkoningschieten van de schuttersfederatie Rijk van Nijmegen-de Betuwe in Millingen aan de Rijn. Ze bestaan 75 jaar en daarom was dit jubileumkoningschieten, waaraan 20 oud kringkoningen en twee koninginnen mee deden. De oudste was Geert Reijnen uit Ooij, die in 1965 kringkoning was. Het werd een spannende strijd waarbij ook de jeugdkoningen en koninginnen mee deden. Bij de heren werd Ton de Bruin van schutterij Sint Hubertus uit Groesbeek-de Horst de nieuwe koning en bij de jeugd Jary Volleberg van Gijsbrecht van Amstel uit Doornenburg. Bij de jeugd schoot de huidige jeugdkringkoning Syl Verriet ( van schutterij Eendracht Ooij) de 1e en de tweede prijs (kop en rechter vleugel) en de kersverse jeugdkoningin van schutterij BUB uit Beek, Nina van Dijk, de derde prijs (linker vleugel). Bij de volwassenen waren de prijzen voor Theo Lemmers van St. Damianus, de 1e prijs (de kop), Henk Hammen van Gilde St. Salvator Mundi, de 2e prijs (rechter vleugel) en Michael Mackaaij van OEV, de 3e prijs (linker vleugel) zie de foto’s deel 1;  deel 2