15 mei 2022

Huldigingen, diploma’s, uittreders en feest bij brandweer Ubbergen.

De leden en inmiddels een aantal oud-leden van de brandweerkorpsen van Ubbergen en Kranenburg

30 maanden na hun laatste bijeenkomst konden de leden van de vrijwillige brandweer Ubbergen eindelijk weer hun “Korpsavond” houden in de brandweerkazerne te Beek. Daarvoor waren de leden, de oud-leden, burgemeester Mark Slinkman en de collega’s uit het Duitse Kranenburg uitgenodigd, met welk laatste korps al vele jaren een stevig vriendschaps- en samenwerkingsverband bestaat. Maar voor het gezelligheidsfeestje van die avond moesten er eerst een aantal officiële handelingen verricht worden,. Zo werd er afscheid genomen van 5 leden van het korps, maar werden ook 2 nieuwe leden verwelkomd, die beiden gestart zijn met de opleiding “Manschap”.  Twee leden werden gehuldigd voor hun jarenlange trouwe dienst en 5 leden kregen hun diploma “Manschap” en twee hun diploma voor bevelvoerder.  Ook werd aandacht besteed aan twee leden, die bij meerdere korpsen ingezet worden i.v.m. hun dagelijkse werkzaamheden in meerdere plaatsen. Burgemeester Mark Slinkman reikte de diverse onderscheidingen en diploma’s uit.  Ook de Freiwillige Feuerwehr uit Kranenburg had nog een cadeautje voor de scheidende brandweermensen waar ze zelf vele jaren mee samengewerkt hadden , terwijl Michiel Spierings in zijn afscheidswoord vele lovende woorden had over de samenwerking met dit korps. Intussen is de zoon van Michiel ook al lid van het Ubbergse brandweerkorps, terwijl zijn opa dat voorheen ook was. Namens de personeelsvereniging van het Ubbergse korps werden er lovende woorden en cadeautjes uitgereikt.  zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3

UITDIENST:

  • Michiel Spierings            26 jaar brandweer 01-06-1994
  • Wilco vd Pas                    22 jaar brandweer 01-07-1998
  • Marc Bartelds                 21 jaar brandweer 06-10-1999
  • Gerhard Korten               naar brandweer Wijchen 01-02-2012
  • Femke Lukassen              naar brandweer Tiel        01-12-2019

JUBILARISSEN:

  • Barton Arnts                    25 jaar in dienst 01-09-1995 01-09-2020
  • Jean-Paul Arnts               20 jaar in dienst 01-10-2001         01-10-2021

DIPLOMA’S:

               Johan Looijschelder        Manschap (2019)

               Frank Grauwmans          Manschap

               Laurens Berkelmans       Manschap

               Tom Arens                        Manschap

               Femke Lukassen              Manschap

               Johan Looijschelder        Bevelvoerder

               Mik Geerts                        Bevelvoerder

START OPLEIDING MANSCHAP:

               Gert Jan Kramer               01-12-2021

               Dirk Mesman                     01-04-2022

De “opstappers” waren ook uitgenodigd. Zij zijn inzetbaar bij meerdere korpsen.

               Jan Schuurman                 bij Millingen, overdag bij Groesbeek en Ubbergen

               Maarten Smits                  bij Millingen, overdag bij Ubbergen