8 mei 2022

Boekpresentatie de geschiedenis van steenfabriek Kekerdom.

Jan Alexander van Weeghel (re) overhandigt het eerste exemplaar van het boek aan Rik van der Laak.
 “De geschiedenis van steenfabriek Kekerdom is moeilijk op papier terug te vinden, want er werd in de ovens van steenfabrieken van alles gestookt wat maar kon branden, ook als dat papier met een mogelijk historische waarde was.” Zo begon Jan Alexander van Weeghel zijn boek over 100 jaar steenbakkerij in Kekerdom tijdens de boekpresentatie op zaterdag 7 mei in de “Waard van Kekerdom”. Ondanks dat gebrek aan archiefmateriaal is het van Weeghel toch gelukt om een compleet verhaal te schrijven over de geschiedenis van de steenindustrie in Kekerdom. Naast vondsten uit regionale archieven werden ook verhalen gebruikt van bijvoorbeeld John Bekker, voormalig baas op de fabriek, Adriaan van de Laak, aannemer en Johan Bekhuis, amateurhistoricus uit Kekerdom. Het boek werd gepresenteerd door Heemkundekring De Duffelt en Stichting van Steen en Natuur. Het boek is voor €12,50 te koop bij de Primera in Millingen en Beek, de Spar in Leuth en Ooij, en bij de boekhandel in de regio. Het boek werd afgelopen zaterdag 7 mei gepresenteerd door Heemkundekring De Duffelt en Stichting Van Steen en Natuur in de Waard van Kekerdom. Daarbij werd het eerste exemplaar aangeboden aan Rik van der Laak en het tweede aan Gerrit Anneveld. De bijeenkomst werd druk bezocht. zie de foto’s