6 mei 2022

Wies en Riny Berendsen-Hermsen 60 jaar getrouwd.

Burgemeester Mark Slinkman met het diamantenpaar Wies en Riny Berendsen.

Wies(83) en Riny (80) Berendsen-Hermsen uit Millingen aan de Rijn waren op 5 mei 2022 60 jaar getrouwd. De wettelijke huwelijksvoltrekking vond op 4 mei 1962 plaats in het gemeentehuis van Zevenaar en het kerkelijk huwelijk op 5 mei. Wies was schipper op de Rijnvaart en  hebben ze geruime tijd aan boord gewoond. Samen hebben ze enige tijd aan de Mesdagstraat in Millingen gewoond en daarna 43 jaar in de Wethouder Arntsstraat in Millingen aan de Rijn. Sinds december 2021 wonen ze in een mooi appartement aan de Rustenburgweg.  Op donderdag 5 mei kwam burgemeester Mark Slinkman bij hen op bezoek om hen te feliciteren met deze belangrijke gebeurtenis. Namens de gemeente had hij al een bloemstuk en een kopie van hun trouwakte vooruit laten bezorgen. Het paar heeft zich vele jaren ingezet voor pleegkinderen (pleegzorg) en buiten hun eigen twee dochters en een zoon, hebben ze ook een pleegzoon. Na 14 jaar op de Rijnvaart te hebben gezeten verruilde Wies deze baan voor een baan aan de wal en ging hij als chef van de portiers en beveiliging werken in de Pompekliniek te Nijmegen. Het diamanten paar heeft 5 kleinkinderen, 3 jongens en 2 meisjes. Zondag a.s. gaan ze het groots vieren in het vd Valk hotel in Lent. Van harte gefeliciteerd!