6 mei 2022

Activiteiten op Bevrijdingsdag bij en in het Vrijheidsmuseum Groesbeek

Bevrijdingsfestival in Groesbeek

Heel veel belangstellenden bezochten donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag, het Bevrijdingsfestival bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.  De bezoekers vermaakten zich op het terrein vóór de futuristische expositieruimte bij allerhande activiteiten. Wie tegen betaling met een historisch legervoertuig een ritje langs de landingsvelden van operatie Market Garden wilde maken, moest er vroeg bij zijn: al om 10.30 uur zat de boel voor de rest van de dag volgeboekt. Er was van alles georganiseerd. Men kon de hele dag knippen en plakken onder leiding van “deskundigen” die voordeden hoe ze zelf feestrokken konden maken. Met een digitale truc gingen talloze bezoekers op de foto, terwijl ze naar landende paratroepers keken, of meefeestten na de bevrijding van Nederland. En op het buitenterrein speelde een trio bekende liedjes uit vroegere tijden. Het was weer een succesvolle happening. zie de foto’s (komen nog)