24 april 2022

Polderderby SVO’68 VVLK eindigt in 1-0

De polderderby SVO’68 -VVLK werd pas in de laatste minuten beslist. Het werd 1-0 voor SVO’ 68′. Het was de laatste keer dat beide clubs elkaar ontmoetten in een dergelijke derby want het komende seizoen gaan beide clubs fuseren en zal er van een dergelijke strijd geen sprake meer zijn. Nu ging het er soms behoorlijk fel aan toe, hetgeen resulteerde in 5 rode kaarten voor VVLK waarvan er later door de scheidsrechter weer 2 werden ingetrokken. De Leuthse frustratie begon na 75 minuten, toen VVLK-speler Zabi Ghiali het veld moest verlaten na een forse tackle op SVO’er Daan Lamers en de scheidsrechter een rode kaart uitdeelde, welke echter na de wedstrijd weer door hem werd ingetrokken en er geel van maakte. Toen de reguliere speeltijd erop zat, barstte de bom. Eerst kreeg invaller Mike Salari zijn tweede gele kaart, gevolgd door zijn ploeggenoten Hamdi Tasci en Mustafa Celik. Allen kregen hun tweede gele kaart vanwege commentaar op de leiding. Ook VVLK-trainer Niek Nelissen kreeg rood omdat hij het veld in kwam om Kousounis toe te spreken. De scheidsrechter trok die kaart na de wedstrijd in. Hij ‘snapte de emotie van de coach wel’, zei de arbiter er na afloop over. Het werd op zich een mooie wedstrijd, waarbij in de eerste helft weinig kansen waren. Na de rust veranderde dat. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar het was vooral VVLK-doelman Niels Agelink, ddoor zijn optreden respect afdwong en de meeste ballen wist uit het doel wist te houden. Uiteindelijk was het in blessuretijd Mees Bouwmeister die uit een rebound voor de 1-0 in Ooij zorgde. De ongeslagen koploper SVO kan volgende week tegen Batavia bij een overwinning kampioen worden. VVLK volgt op de ranglijst als nummer 2 in 5D, met zestien punten minder (32 om 48).  De foto’s zijn gemaakt in de tweede helft. zie de foto’s deel 1;  deel 2(komen nog)