16 april 2022

Bosbrand in Groesbeek

Bosbrand in Groesbeek

Een gebied van enkele tientallen vierkante meters is zaterdagmiddag achter het voetbalveld van Germania door brand verwoest. De brandweer rukte kort na 14:00 uur uit voor het incident toen tijdens een voetbalwedstrijd ineens duidelijk was geworden dat er vuur in het bos was ontstaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar het is waarschijnlijk begonnen op de heuvel achter het voetbalveld en breidde zich vervolgens naar achteren uit. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving hebben assistentie verleend aan de Groesbeekse brandweer. De brandweer had veel water nodig om de brand te kunnen blussen;  drie tankautospuiten en twee waterwagens kwamen er ter plaatse. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen zich verder verspreidden. zie de foto’s