14 april 2022

De hele Aarde als werelderfgoed

Henry Mentink Veerhuis met de Aarde in Varik.

De Walk of Wisdom en de burgemeesters van Berg en Dal, Mook/Middelaar en Oss doen mee met een actie om de hele Aarde erkend te krijgen als werelderfgoed: “Onvervangbaar, uniek en eigendom van iedereen, van groot belang om te behouden.”  Vrijdag 15 april is op pelgrimsroute de Walk of Wisdom hiervoor een ‘kruiwagen tocht’. Een proefloop van de kruiwagen tocht waarmee Henry Mentink in 45 dagen naar Parijs loopt om bij het UNESCO hoofdkantoor de hele Aarde voor te dragen als werelderfgoed. Henry vertrekt eind april, maar komt op vrijdag 15 april naar Nijmegen om mensen uit te nodigen een eetlepel aarde uit hun tuin of woonplaats in de kruiwagen te doen. Drie burgemeesters aan de Walk of Wisdom doen mee: Slinkman (Berg en Dal), Gradisen (Mook en Middelaar) en Buijs (Oss). Zij doen wat aarde uit hun gemeente in de kruiwagen een dag tevoren. Tijden en plaatsen vrijdag 15 april. Verzamelen: 09.45u, beeld van Mariken, Grote Markt Nijmegen. Speciale vertrekceremonie: 10.00u, Nicolaaskapel Valkhofpark Nijmegen. Eindpunt: 14.00u, rivierhotel Oortjeshekken, Ooij, 9 kilometer verder. 

Tijden en plaatsen ‘burgemeesteraarde’

  • Willem Gradisen (Mook en Middelaar) donderdag 14 april om 11.30u voor zijn stadhuis.
  • Mark Slinkman (Berg en Dal) doet hetzelfde met zand uit eigen gemeente voor zijn stadhuis op donderdag 14 april om 13.30u.
  • Wobine Buijs (Oss) voor haar stadhuis op donderdag 14 april 15.30u.

Eigenaresse Margreet Hertsenberg van rivierhotel Oortjeshekken doet dit met aarde van haar hotel op vrijdag 15 april om 14.00u. We hopen dat de kruiwagen niet te vol wordt voor Henry. Meer informatie: https://walkofwisdom.org/agenda