10 april 2022

Weer een gezellige PubQuiz avond in Leuth.

Team “Das Fest”.

Na een lange pauze, voor velen te lang, was het zaterdagavond 9 april weer een volle grote zaal in dorpshuis “De Vriendenkring” in Leuth. Op het programma stond de 6e versie van de Leuthse PubQuiz. Deze editie stond op 6 maart 2021 al op de agenda. Natuurlijk weten we allemaal waarom dit niet door kon gaan. Gelukkig mocht en kon het weer. En gezellig druk was het ook nu weer. Er waren er ook nu weer voldoende aanmeldingen bij de organisatoren, de club VoorLkaar, binnengekomen. Vanaf acht uur stroomde de zaal langzaam vol. Met 18 groepen en en rond de 125 deelnemers was het een prima bezetting. De groepen mochten minimaal 4 en maximaal  8 deelnemers bevatten. Vanaf de start zat de stemming er meteen goed in. Na het welkom van de presentator en een korte spelregeluitleg kwam de Quiz op gang. Mobieltjes en andere media uit en op tafel in een pot.  De bedoeling was om de kennis in het eigen brein aan te spreken en als dat tekort schoot was overleg binnen de eigen groep nog een databank waaruit geput kon worden om tot de goede antwoorden te komen. De avond bestond uit in totaal 8 rondes van 10 vragen met om de twee rondes een kleine plas- en bestelpauze. Na ronde vijf volgde een eerste tussenstand. Tussendoor werd er een extra bonus vragenlijst uitgedeeld met foto’s van bekende TV-helden. Deze moest tussentijds worden ingevuld met de naam van de TV-persoonlijkheid en hun echte naam. Daar kregen ze twee rondes de tijd voor. Daarna moest ook dit ingeleverd worden. Ronde 6, met dorpsgerichte vragen over Leuth, leverde voor de winnende groep van die ronde een extra prijs op. Winnaar van een rijkelijk gevulde mand was voor de deelnemers van ‘Wit nie bestit nie’. Hoe belangrijk tussenstanden zijn bleek aan het eind maar weer want plaats 18 en daarmee laatste werden ‘Wij weten lekker toch niks’. Winnaar van de wisseltrofee, een tas vol lekkernijen gevuld door Spar Looyschelder ‘Das Fest’. Ze sprokkelden 114 punten bij elkaar en mogen zich een jaar lang PubQuiz-kampioen noemen. Na het eindsignaal werden de vragen en antwoorden nog eens flink onder de loep genomen en werd winst en verlies genomen en weggeborreld. Zoals zaal “De Vriendenkring” aan het begin van de avond vol stroomde zo liep deze na middernacht ook weer leeg. Na deze lange pauze weer een prachtig resultaat voor commissie VoorLkaar en de deelnemers zijn zeker weer wat wijzer huiswaarts gegaan. Op naar editie nummer 7 die voor maart/april 2023 op het programma komt. Overigens hebben alle winnaars hun prijzen ter beschikking gesteld van de Voedselbank. zie de foto’s.