1 april 2022

Echtpaar Roozeman-Keizer uit Beek 60 jaar getrouwd.

Burgemeester Slinkman met het diamanten bruidspaar Roozeman-Keizer in Beek

Op woensdag 30 maart vierden Wil (84) en Helen (87) Roozeman-Keizer uit de Hermelijnstraat in Beek dat ze 60 jaar getrouwd waren. Dat was een reden voor burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal om het diamanten paar op dinsdag 29 maart, namens de gemeente, te komen feliciteren. Voordien had hij al een bloemstuk en een kopie van de trouwakte uit 1962 bij het bruidspaar laten bezorgen. Het werd een gezellig samenzijn. Wil en Helen leerden elkaar kennen op de R.K. school voor slechthorenden in Amsterdam waar ze beiden les gaven. Wil kwam zelf uit Amsterdam en Helen uit Hoogland. Ze trouwden op 30 maart 1962 in het stadhuis van Amsterdam en daarna op 28 juli 1962 in de kerk in Amsterdam.Wil werd in 1967 gevraagd les te komen geven op de nieuw te stichten School voor meervoudig gestoorde slechthorenden die onderdak vond op de Wylerberg in Beek, waarna ze naar Beek verhuisden. Ze woonden eerst in de Sprongstraat en vanaf 1969 in de Hermelijnstraat.  Het echtpaar heeft vier kinderen, twee zonen en twee dochters en samen hebben ze 11 kleinkinderen. Helen heeft als hobby’s o.a. schilderen en Patchwork en Quilten en dat doet ze met verve. Wil heeft o.a. 30 jaar in het Nijmeegs symfonieorkest gespeeld als solo klarinettist. Helen zei daarover: “Muziek regeert de familie”. Het feest gaan ze eind juli houden, als ook hun in Finland wonende zoon en zijn gezin overkomt.Van harte gefeliciteerd!!