31 maart 2022

Gemeentelijke onderscheiding voor Jet vd Berg

Jet van den Berk (links) met wethouder Annelies Visser. Foto Peter Hendriks.
Jet van den Berk-Wijdeveld uit Nijmegen kreeg donderdagmiddag een gemeentelijke onderscheiding. Wethouder Annelies Visser van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit. Jet kreeg de erepenning tijdens haar afscheidsreceptie van het ROC. Een erepenning als dank voor 35 jaar bevlogen inzet. Inzet voor en grote betrokkenheid bij de laaggeletterden en laagopgeleiden in de gemeente Berg en Dal. Jet deed deze inzet in haar werk als coรถrdinator NT1 bij ROC Nijmegen, maar zรฉker ook als vrijwilliger. Ze heeft onder andere hard gevochten voor de inrichting van leerplaatsen voor deze doelgroep in alle dorpen van de gemeente. Ze heeft taalambassadeurs opgeleid en begeleid en was betrokken bij de oprichting van taalpleinen, taalcafรฉs en taalpunten voor de inwoners van de gemeente Berg en Dal.