30 maart 2022

Brandweerkorpsen Ubbergen en Groesbeek verlenen assistentie in Nijmegen.

De vrijwillige brandweerkorpsen van Ubbergen en Groesbeek hebben rond middernacht assistentie moeten verlenen aan de brandweer in Nijmegen. Nijmegen zelf was druk met een brand in het centrum van Nijmegen, in de Stikke Hezelstraat en daarom werd een beroep gedaan op de buren. Er was een brandmelding binnen gekomen voor een een studenten complex aan de Sint Annastraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een waterlekkage. Door de stoom vorming waren de rookmelders afgegaan en werden de bewoners gewekt. Omdat het een flinke lekkage was en het water ook in de meterkast terecht kwam heeft de brandweer de stroom en de water toevoer afgesloten, waarmee ze erger wisten te voorkomen. Overigens was Johan Looijschelder deze nacht de bevelvoerder, hetgeen voor hem, na de opleiding de eerste keer was.