27 maart 2022

Spelemeien neemt afscheid van dorpshuis de Sprong in Ooij.

Spelemeien neemt afscheid van de Sprong in Ooij.

Sinds 2011 werkt theaterwerkplaats Spelemeien 2 dagen per week in de grote zaal van Dorpshuis de Sprong in Ooij. Dit leverde leuke contacten op met dorpsbewoners en andere gebruikers van De Sprong. Van even een praatje met de kaartclub en de biljarters tot samen zingen met de gasten in de Polderkamer. En uiteraard kwamen zij op hun beurt jaarlijks kijken bij de prachtige en ontroerende voorstellingen van Spelemeien. De theaterwerkplaats zal binnenkort verhuizen en is deze week voor het laatst bij de Sprong. Om de acteurs te bedanken voor de fijne tijd, bood de Sprong hen op zaterdag 26 maart een superdisco aan. Dit was een groot succes! Spelemeien is onderdeel van VOF Allemeien te Persingen. Allemeien is een kleine particuliere organisatie waar sinds 2004 kleinschalige woonzorg en dagbesteding wordt geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit wordt gedaan door een klein solide team onder leiding van Peet Huisman en Lobke Tissen. Helaas hebben zij na veel wikken en wegen het moeilijke besluit moeten nemen om Allemeien per april 2022 te sluiten. Er is voor alle bewoners en cliënten van de dagbesteding een hele fijne nieuwe plek gevonden! We bedanken alle bewoners in en rond Ooij voor de lieve en warme betrokkenheid bij Allemeien en haar cliënten! Tekst Lobke Tissen.  zie de foto’s