18 maart 2022

HVO, Oekraïne helpen doe je zo.

De meiden van HVO

Afgelopen woensdagmiddag 16 maart kwam de HVO (Helpers Voor Oekraïne) bij elkaar om actie te voeren in Nijmegen en Berg en Dal. De HVO helpt Oekraïne door geld op te halen, dat doen ze zo: koekjes,knuffels en cake verkopen. Ze halen ook statiegeldflessen op. Nikki, Pleun en Mirthe gingen koekjes en cake bakken. Julia begon met sieraden maken om daarna te verkopen. In de loop van de volgende twee uur stroomde iedereen binnen. De cake maakte we in de kleuren  blauw en geel. Linde kwam tijdens het bakken nog langs om te zeggen dat zij thuis ook nog koekjes ging bakken. Toen de cake klaar was gingen we ook koekjes bakken. We bespraken met de hele HVO wat we gingen doen. De sieraden verkopers waren : Neeltje, Maxime, Julia, Roos en Kiene. En Nikki, Pleun en ik gingen met de cake langs de huizen. Ik ging nog even bij Linde langs die koekjes aan het maken was. De sieraden verkopers hadden na twee huizen al 5 euro opgehaald net als de cake verkopers, dus het ging gelijk goed.  Linde heeft zich uiteindelijk ook bij de sieraden verkopers aangesloten met de koekjes. De sieraden verkopers hadden bij Kiene thuis nog knuffels opgehaald om ook te kunnen verkopen. Aan het eind van de dag gingen wij het geld tellen.189 euro en 85 cent. Net niet de tweehonderd euro waar we op gehoopt hadden.Maar ik mocht van mijn moeder 11 euro van boven halen.Yes de tweehonderd juichte de hele HVO. Geweldig! leden van de HVO. Nikki Berkelaar, Pleun van Nistelrooij, Roos van den Heuvel, Maxime Faassen, Linde Burgers, Julia Martina, Kiene van der Molen, Neeltje Rodenberg en ik (Mirthe Geurts.)

Geschreven door Mirthe Geurts 10 jaar en Linde Burgers 9 jaar.