5 maart 2022

Expositie “Vogels in de Ooijpolder” in infocentrum Thornsche Molen geopend.

Rieks (links) en Christel Vierboom

De Thornsche Molen in Persingen is op zichzelf al het bekijken waard, de natuur er omheen zeker niet minder. De vele vogels in de polder worden de komende periode in de schijnwerpers gezet. In het infocentrum Thornsche Molen is een expositie ingericht onder de naam “Vogels in de Ooijpolder” welke de komende tijd te bezichtigen is. Deze expositie is tot stand gekomen met medewerking van Natuurmuseum De Bastei, Vogelwerkgroep Nijmegen, het SOVON en anderen. Vrijdag 4 maart vond de opening plaats door Rieks en Christel Vierboom. Deze werd vooraf gegaan door een lezing van Frank Saris, bioloog en een interview met Harvey van Diek, vogelaar en fotograaf. Van hem hangen een aantal prachtige natuuropnames van vogels in het expo gedeelte. Muziekgroep Ök Woarum Nie” zorgde voor de muzikale omlijsting. zie de foto’s