3 maart 2022

Carnaval in het Millingse Gasthuis

Carnaval 2022 zit er weer op in het Gasthuis in Millingen aan de Rijn. En wat een heerlijke afsluiting van dit feest hebben de bewoners op 1 maart beleefd. U kent ongetwijfeld het programma ’the Masked Singer’ van tv. En dat is precies wat er deze dag op het programma stond in het Gasthuis. In de ochtend op Klein Millingen (waar Prinses Door de Zanglustige nog stevig de scepter zwaait). Een aantal medewerkers van Klein Millingen vermomden zich in prachtige pakken en moesten bewoners aan de hand van aanwijzingen en hints raden wie zich achter de maskers verstopt hadden. Het was een groot succes. Wat hebben de bewoners een plezier gehad van deze vreemde snoeshanen die met hun carnavalskrakers de zaal op de kop wisten te zetten. Bij de afsluitende polonaise haakten bijna alle bewoners dan ook maar al te graag aan. Het succes van deze formule zette zich door in de carnavalsmiddag in de Gasterij. Ook hier weer een aantal medewerkers die zich in de pakken hadden gehesen en er werd fanatiek meegedaan met het raden wie er achter elk masker zat. Als Mystery Guest trad als laatste niemand minder op dan meneer Pastoor (als varkentje)! En dat zorgde voor de nodige hilariteit (zeker toen de Pastoor zijn ‘hoofd’ verloor!). CV De Deurdouwers was zowel ’s morgens als ’s middags aanwezig en jeugdprins Ties de Gewiekste met zijn pages Noah en Esmee reikten nog een aantal prijzen uit voor de bewoners met de mooiste carnavalskleding. En natuurlijk wisselden Prins Kees (Vink)de Fitste van het Gasthuis en jeugdprins Ties nog wat eremetaal uit, zoals het volgens traditie hoort.
Het was geweldig om onze bewoners zo te zien lachen en genieten! Tekst en foto’s Het Gasthuis.