28 februari 2022

Heksverbranding bij de Cavalieren in Beek

Heksverbranding in Beek

Dit jaar werd de carnaval van de Cavalieren in Beek op zondagavond afgesloten door het verbranden van de heks. Dit in tegenstelling tot andere jaren, want toen gebeurde het op dinsdagavond.  Deze keer gebeurde dat, net zoals de vorige keer op de Kerkberg, bij Sous les Églises en niet zoals andere jaren op de Nieuwe Holleweg. Onder begeleiding van de muziek van KNA Galm ging de stoet eerst naar de Nieuwe Holleweg, waar carnavalsprins Joost, samen met jeugdprins Karsten de heks naar beneden haalden, waarna deze naar de Kerkberg werd gebracht. Daar werd de heks in brand gestoken door jeugdprins Karsten de Vrolijke, samen met een “echte heks” en onder toezicht van o. a Prins Joost de Draaijer van de Cavalieren en Prins Luc van de Berggeiten uit Berg en Dal. Vanaf dat ogenblik heet de Heksenketel weer gewoon Beek. zie de foto’s (komen nog)