27 februari 2022

Prinses Rita van CV De Deurzakkers houdt afscheidsrit.

Prinses Rita in de Karperstraat in Ooij met een groep jongeren.

Een carnavalsoptocht was het niet, maar toch had Ooij een kleine optocht in het dorp. Scheidend carnavalsprinses Rita nam per Zonnetrein afscheid van het dorp. Daarom reed ze, nadat eerst thuis bij haar in Erlecom het spandoek was verwijderd, samen met leden van de Raad van Elf van CV de Deurzakkers alsmede de oud jeugdprins Jules Hoogma met zijn pages Roos en Nikki, de route van de normale zondagmiddag carnavalsoptocht door het dorp. Op diverse plekken kwam ze uit de zonnetrein om daar met de aanwezige carnavalsvierders een feestje te bouwen. Het werd een leuke happening welke eindigde bij café de Vink, waar nog tot in de avond carnaval werd gevierd en waar in de avond ook echt afscheid van haar werd genomen. Ook de prinsen van Berg en Dal, Prins Luc Faassen en Beek, Prins Joost d’n Draaijer, brachten haar een bezoek. Prinses Rita is in november 2019 de carnavalsprinses van Ooij geworden en was toen de eerste prinses van de vereniging. zie de foto’s (komen nog)