26 februari 2022

Carnaval in Beek. Heks hijsen.

Prins Joos en jeugdprins Karsten hijsen de heks

Vorig jaar ging het niet door, maar dit jaar kon er weer carnaval gevierd worden in Beek, alias Heksenketel en dus werd bij het begin van dit carnavalsgebeuren de Beekse heks gehesen op de hoek van de Rijksstraatweg en de Nieuwe Holleweg bij het Beekse wasvrouwtje. Prins Joost en jeugdprins Karsten, hesen, net als in 2020, in aanwezigheid van KNA-galm en heel veel publiek, de heks naar boven. Ter plekke werd ook de naam “Heksenketel” onthuld, de naam die geldt voor de komende carnavalsdagen. Overigens vindt de verbranding van de heks alweer plaats op zondagavond, 27 februari, om 23.11 uur. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden twee nieuwe senatoren geïnstalleerd. Dit zijn Jaap Joosten en Pim Bijl. Ook drie nieuwe leden van de “Beekse Robijntjes”, te weten Imke Arts, Niki op de Camp en Maria Baron werden daar geïnstalleerd. Ook vanuit Rhenen was er een afvaardiging van de carnavalsvereniging “Cune Hearen” aanwezig. zie de foto’s deel 1;  deel 2deel 3