20 februari 2022

Ooievaarsnest in Kekerdom staat weer

Vrijwilligers hebben in sneltreinvaart een nieuw ooievaarsnest geplaatst in de uiterwaarden bij het kerkje van Kekerdom. Nu is het nog afwachten of het vaste ooievaarskoppeltje nog wel terug wil. Want zij waren al enige tijd bezig om een nest aan de andere kant op een boomtop te bouwen. En daar gingen ze ook stug mee door, toen de vrijwilligers het nieuwe nest aan het plaatsen waren.  De nacht daarvoor was tijdens een storm een deel van hun nieuwe nest weggewaaid.Maar zaterdagmorgen werd hun nieuwe nest weer geplaatst op de oude plek. Dat moest wel snel gebeuren omdat volgende week weer wat hoger water wordt verwacht en ze dan niet meer met hun kraan in de uiterwaarden terecht kunnen. Maar het is gelukt en de vrijwilligers konden na gedane arbeid met enige trots op hun werk terugkijken. De paal staat nog met spanbanden vast, want de verstevigende schoren die Staatsbosbeheer gaat leveren zijn er nog niet. Met een beetje ‘geluk’ lukt de vervolmaking voorlopig ook niet.  zie de foto’s (komen nog)