19 februari 2022

Brandweer Ubbergen had drukke avond

De hoogwerker van de brandweer in actie in Ooij.

De vrijwillige brandweer van Ubbergen is vrijdag de gehele avond druk geweest met allerlei storm gerelateerde meldingen. De meldkamer van de brandweer had het zo druk, dat bellers in de wachtrij geplaatst werden en dat de brandweer zelf ook slecht contact kon krijgen. De mensen van Ubbergen hadden een regioalarm gehad en dat hield dus in, dat ze overal in de omgeving inzetbaar waren en opgeroepen werden. In Beek moesten ze o.a. naar Kalorama waar een boom op de nieuwbouw gevallen was en waar de bewoner geluk had, dat hij even niet in zijn woning was en buiten stond te roken. Daardoor bleef het bij materiele schade. Aan het einde van de avond moesten ze naar de Alverstraat in Ooij waar de bak van een rolluik op de bovenste etage losgewaaid was. Omdat er gevaar bestond dat de bak naar beneden zou waaien, werd de hoogwerker gewaarschuwd en gezamenlijk werd de bak naar beneden gehaald.