18 februari 2022

De storm houdt huis in Beek

De storm van de afgelopen nacht heeft behoorlijk huis  gehouden in Beek en Berg en Dal. Achter de woningen aan de Hazeldonklaan in Beek werd een muur omver geblazen en verder moesten diverse bomen het ontgelden. De vrijwillige brandweer van Ubbergen moest omstreeks 01.30 uur naar de Oude Holleweg voor een boom welke de weg geblokkeerd had. In de val waren meerdere bomen geraakt. Met behulp van de hoogwerker van Nijmegen zijn de brandweervrijwilligers aan de slag gegaan. Na deze klus meldde de alarmcentrale dat er een boom lag op de Sophiaweg / Kwakkenbergweg in Nijmegen. Ook deze boom is door hen verwijderd. Vervolgens bleek dat er ook een ravage van omgevallen bomen op de Oosterbergweg was. Daar is de weg afgezet. Ze hebben tot 05.30 uur gewerkt waarna ze weer naar de kazerne konden  en een aantal brandweerlieden gelijk door kon naar hun werk.  Later op de dag moesten ze opnieuw naar de Oude Holleweg. Overdag bleek ook dat bij het Wylermeer een aantal bomen waren omgewaaid. Nu afwachten wat vrijdag de storm ‘Eunice’ gaat doen.