15 februari 2022

Scholieren aangereden in Beek

De beschadigde auto en de beschadigde fiets van het slachtoffertje.

Bij de verkeerslichten in Beek zijn dinsdagmiddag een aantal Havoscholieren met hun fietsen aangereden bij het oversteken vanaf het fietspad langs de Nieuwe Rijksweg in de richting Ooij. De scholieren staken over toen ze groen licht kregen en op dat ogenblik naderde uit de richting Nijmegen nog een personenauto, waarvan wordt aangenomen dat deze door rood is gereden. De scholieren hadden, volgens hun getuigenissen, allemaal groen licht. Één van de scholieren, een meisje uit Millingen aan de Rijn, raakte zodanig gewond, dat ze per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Ook de bestuurder van de auto is per ambulance overgebracht naar Nijmegen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het verkeer vanuit de richting Nijmegen is enige tijd omgeleid via de bebouwde kom van Beek.