14 februari 2022

Verkiezingsborden geplaatst in de gemeente Berg en Dal

Het verkiezingsbord in Millingen aan de Rijn.

De gemeente Berg en Dal maakt sinds dit jaar gebruik van nieuwe verkiezingsborden omdat de oude beplakte borden niet meer bruikbaar waren. Afgelopen week zijn ze op diverse plaatsen in de gemeente geplaatst, zoals deze in Millingen aan de Rijn. Afgelopen zaterdag was het eerste bord al “besmeurd” met de tekst “Fuck the QR”  Het bord is inmiddels weer schoon gemaakt. Door het samengaan van diverse lokale partijen doen er op 16 maart nog maar 7 politieke partijen, waaronder 2 nieuwe partijen,  LOKAAL! en Kernachtig Groesbeek mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Beide nieuwe partijen zijn ontstaan uit fuserende lokale partijen. LOKAAL! uit Voor Berg en Dal, Polderbreed en GJS, Kernachtig Groesbeek uit GVP, VOLG en Sociaal Groesbeek. Vanwege de coronamaatregelen is het weer mogelijk om vervroegd te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Kiezers kunnen op 14, 15 en 16 maart 2022 hun stem uitbrengen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart kon er ook al vervroegd gestemd worden, om drukte bij de stemlokalen te spreiden. Het briefstemmen voor 70-plussers komt niet terug bij de komende verkiezingen.