28 januari 2022

Kwaliteitslabel Sociaal Werk Nederland voor Forte Welzijn

(vlnr) Lex Staal, Irma van de Scheur, Anne-Marie ten Kate, Hanneke Klievink

Donderdag heeft Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland het kwaliteitslabel Sociaal Werk uitgereikt aan twee leden van de werkgroep kwaliteit van Forte Welzijn. Anne-Marie ten Kate (Teamcoach) en Hanneke Klievink (Sociaal Werker) namen het certificaat in ontvangst in de Körf in Breedeweg. Ook wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal was hierbij aanwezig. Forte is de welzijnsorganisatie voor gemeente Berg en Dal en Overbetuwe. Samen hoorden zij van Lex Staal hoe uniek de tweede certificering op dit moment is. Van de circa 500 sociaal werk organisaties in Nederland zijn er tot nu toe pas circa 25 die de audit voor de tweede keer doorlopen hebben met goed gevolg. Directeur-bestuurder Lucien Peeters is in zijn nopjes met de toelichting op het kwaliteitslabel door Lex Staal. “Fantastisch om terug te horen hoe uniek deze tweede certificering op dit moment nog is” uit hij zijn waardering. Door samen op te trekken ontstaat synergie en leren we van elkaars aanpak en plannen

 

Forte startte het traject naar het eerste kwaliteitslabel in een coproductie met Mozaïek Welzijn (Tiel) en Solidez (Wageningen) in 2019. Later kwam daar Malkander (Ede) bij en heel recent heeft ook Caleidoz (Zevenaar) zich hierbij aangesloten. “Door samen op te trekken ontstaat synergie en leren we van elkaars aanpak en plannen”, voegt Peeters nog toe.

Sterk sociaal werk

Het Kwaliteitslabel staat voor sterk sociaal werk en is ontwikkeld door Sociaal Werk Nederland in nauwe samenwerking met leden, vanuit gedeelde waarden en vanuit de ambitie om optimaal te presteren. Het label is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het maatschappelijk effect van de dienstverlening voor bewoners en faciliterende, lerende organisaties met adequaat bestuur. Elke twee jaar volgt een beoordeling door een externe instantie die een advies uitbrengt naar Sociaal Werk Nederland over de toekenning van het certificaat.

Meer informatie over Forte is te vinden op www.fortewelzijn.nl.

Achtergrondinformatie. Forte Welzijn.  

Forte Welzijn is een onafhankelijke instelling voor lokaal welzijnswerk. Wij ondersteunen en stimuleren mensen in hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling, zowel individueel als groepsgewijs. We doen dit vanuit sociale bewogenheid en bevorderen dat mensen zelf hun keuzes kunnen maken. De werkwijze van Forte kenmerkt zich door professioneel en integer handelen. Forte werkt samen met andere organisaties die zich eveneens inzetten voor het welzijn van mensen.