26 januari 2022

D66 Berg en Dal presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022

De top 8 van D66 Berg en Dal: v.l.n.r. Roel Kerkhoff, Maud Heldens, Jelbrich de Vries, Tom Bloemberg, Jos Verstegen, Gerhard Boot, Michaëla Kaaij en Marlou Peters.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart hebben de leden van D66 Berg en Dal de volgorde van de kieslijst bepaald. Na de lijsttrekker Jos Verstegen, staat Jelbrich de Vries op plek 2. De Vries is een enthousiast en betrokken carrousel lid met kennis en ervaring op het gebied van WMO, jeugd, onderwijs en cultuur. Ze was mede initiatiefnemer en organisator van de Avond4Daagse Berg en Dal en is voorzitter van Buurtvereniging de Smorenhoek. Op plek 3 staat Gerhard Boot, sinds 2014 met veel gedrevenheid aan tafel met carrouselonderwerpen als wonen, milieu en afval, ruimtelijke ordening, waterbeheer, cultureel erfgoed met duurzaamheid als gemene deler. Tom Bloemberg, nummer 4 op de lijst en een relatieve nieuwkomer (begonnen als carrousellid in 2019), is als natuurwetenschapper vooral geïnteresseerd in onderwerpen met een sterke technische component zoals ICT, duurzaamheid en afvalverwerking. Daarnaast maakt hij zich sterk voor het tijdig en volwaardig betrekken van inwoners bij besluiten die hen direct betreffen. Jos Verstegen was als lijsttrekker al in oktober gekozen door de D66 leden. “Ik ben enthousiast en trots op deze diverse lijst. Met dit topteam hebben we een goede mix aan ervaringen, expertise en achtergronden. Ambassadeurs uit verschillende kernen zodat we ons motto ´ D66 thuis in alle kernen´ waar kunnen maken en het D66-geluid kunnen laten horen.” Op de laatste plaats staat Tessa Vorderman die afgelopen vier jaar fractievoorzitter was in de Raad en met vertrouwen afscheid neemt van de actuele politiek. De kandidatenlijst is als volgt: (Lees hieronder verder)

Kandidatenlijst:

1 Jos Verstegen (m)                      – Berg en Dal

2 Jelbrich de Vries (v)                    – Beek

3 Gerhard Boot (m)                       – Beek

4 Tom Bloemberg (m)                   – Beek

5 Michaëla Kaaij (v)                        – Millingen aan de Rijn

6. Marlou Peters (v)                        – Groesbeek

7 Roel Kerkhoff  (m)                      – Groesbeek

8 Maud Heldens  (v)                      – Groesbeek 

9 Ans Kieskamp  (v)                       – Beek

10 David Buijs  (m)                          – Beek

11 Henny Morshuis (m)                   – Millingen aan de Rijn

12 Maarten Groothuizen (m)          – De Horst

13 Tom Smit (m)                              – Heilig Landstichting

14 Inge Rouhof  (v)                          – De Horst

15 Katoesjka Spronk (v)                   – Berg en Dal

16 Evert Ruiter (m)                         – Ubbergen

17 Jan Bartelen (m)                        – Ooij

18 Amerins Huck (v)                      – Beek

19 Louis Frankenhuis (m)              – Ubbergen 

20 Sjoerd van Gils (m)                   – Ubbergen

21 Tessa Vorderman (v)                 – Beek