31 december 2021

Kapper Arno Vermeulen in Millingen aan de Rijn stopt.

Herenkapper Arno Vermeulen in Millingen aan de Rijn is het gedoe rond corona als ondernemer beu. Daarom hangt hij na 30 jaar zijn schaar aan de wilgen. ,,Het is tijd voor wat positieve energie.” aldus Arno (60).  “Wéér nieuwe virusre­gels, wéér een lockdown, wéér je planning op de schop. Niet langer het leven waar ik gelukkig van werd”. Arno is nu op zoek naar een baan waar hij plezier uit kan halen. Hij heeft een goede pensioenvoorziening maar wil graag nog een aantal dagen per week betaald gaan werken, bijvoorbeeld bij een koeriersdienst of het vervoer van mensen,  maar elk andere job is welkom. Arno Vermeulen, bij zijn klanten  bekend als Arno, heeft er geen gras overlaten groeien. Een kleine week nadat zijn vrouw Marjolein het bericht over het stoppen van de zaak op Facebook plaatste, is de salon al behoorlijk ontmanteld. De deur is afgeplakt en er hangen posters op de ramen dat hij is gestopt. Na periodes in dienst bij kappers in Nijmegen en Boxmeer begon Arno Vermeulen in 1992 voor zichzelf. Op de hoek van zijn woning aan het Millingse Oranjeplein opende hij een kapperszaak voor heren. In de loop der jaren bouwde Arno’s Haarmode een kring  van zo’n zeshonderd vaste klanten op. Ze kwamen voornamelijk uit de Ooijpolder, maar sommigen reisden ook vanuit Nijmegen, Gennep en zelfs Rotterdam naar Millingen af voor een knipbeurt. Het sociale contact gaat hij wel missen, denkt Vermeulen. ,,Aan de andere kant: ik wandel veel door het dorp, dus ik kom nog genoeg anderen tegen.”