22 december 2021

CDA Berg en Dal op koers voor nieuwe verkiezingen

Sylvia Fleuren

Maandagavond 20 december hebben de leden van het CDA Berg en Dal zich unaniem uitgesproken voor de kieslijst en het verkiezingsprogramma waarmee het CDA Berg en Dal de komende verkiezingen in zal gaan. Daarmee staat deze lokale afdeling van het CDA klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De leden waren enthousiast over de voordracht van het bestuur voor Sylvia Fleuren (de huidige wethouder) als lijsttrekker. ‘’Sylvia heeft als ‘minister van financiën’ laten zien dat ze het vak méér dan in haar vingers heeft door zuinig te zijn als het moet en ruimhartiger als het kan. De gemeente is ondanks de uitdagingen van de hoge kosten voor de zorg nog steeds een financieel gezonde gemeente. De begroting 2022 sluit met een positief saldo en het ziet ernaar uit dat ook de Jaarrekening 2021 positief zal worden afgesloten. Dan kun je wel iets’’, aldus voorzitter Geert-Jan Berning. (lees hieronder verder)

“Wim Bakker uit Millingen staat op nummer twee. Die wordt binnen en buiten de raad gezien als bruggenbouwer en is verenigingsmens bij uitstek. Met de zojuist afgestudeerde politicoloog Nick Bakker (24 jaar) uit Ooij op plaats drie en Dave van Loon uit Groesbeek, die heeft laten zien dat hij het fractieleiderschap uitstekend heeft opgepakt, op plaats vier zijn we meer dan tevreden. Daarnaast, met de pas 20 jarige aan de universiteit van Rotterdam sociologie en theologie studerende Josephine Hartmann uit Heilig Landstichting op zes, politieagent en milieuspecialist Gerhard van de Belt op zeven, onderwijskundige en goed thuis in de WMO-problematiek Wilm Janssen uit Breedeweg op 8, Ans Jacobs uit Beek op 9 en Hannie de Jong op plaats 10 geven we duidelijk een signaal af dat we staan voor alle kernen in Berg en Dal. Bovendien hebben we gekozen voor een juiste balans tussen man en vrouw, maar net zo goed gekeken naar de expertises die kandidaten in huis hebben’’ aldus Geert Jan Berning die zelf op plaats vijf is geplaatst.

Het CDA Berg en Dal wil met haar verkiezingsslogan: ‘Samen bouwen aan 1 Berg en Dal’ opkomen voor enerzijds het zo snel mogelijk bouwen van woningen, en als het aan het CDA ligt met een groot aandeel voor inwoners van de eigen gemeente. Anderzijds is het een signaal naar de bevolking dat het opzetten van de polder tegen Groesbeek alleen maar verliezers gaat opleveren. Wij willen als CDA Berg en Dal met iedereen samenwerken, maar wel voor één gemeente Berg en Dal. Gelukkig zaten we met de leden hier ook op één lijn’’ aldus een tevreden Berning.

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op weg daar naartoe zullen er nog verschillende activiteiten plaatsvinden ter voorbereiding. Zo willen wij graag de inwoners van Berg en Dal ontmoeten, zoals dat ook gebeurde bij de Tafel van 100 in oktober en tijdens de maandelijkse openbare fracties. De vraag is in hoeverre de Coronapandemie daarin nog bepalend zal gaan zijn. Tot die tijd wensen wij iedereen – ondanks de maatregelen – fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2022!