5 december 2021

Wat doet u met kroonkurken? Niet weggooien..!

De gehandicapte Rayèn Hopmans uit Tiel wil zoveel mogelijk kroonkurken sparen, zodat zijn ouders van de opbrengst een rolstoelbus voor hem kunnen kopen.  Al voor zijn geboorte zag men, dat er iets mis was. Het was een zware bevalling voor moeder Manal. De behandelingen na zijn geboorte verliepen goed, maar toch zijn Rayèns handmotoriek, mondmotoriek, zijn loopbewegingen en stahouding aangetast. Hierdoor is het vrolijke ventje afhankelijk van een spraakcomputer, een loopstoel, een trippelstoel, een statafel en een rolstoel.  De goedlachse Rayèn is 4 jaar en wil graag bewegen, maar een eenvoudige rolstoel is niet toereikend. Een elektrische rolstoel is dat wel, alleen om die rolstoel te vervoeren is een speciale rolstoelbus nodig, kost al snel € 40.000. De gemeente draagt niet bij in deze kosten, daarom zijn de ouders een crowdfundingsactie gestart. Mensen kunnen een financiële bijdrage doen, maar ook flessendoppen doneren. De kroonkurken van fris- of bierflesjes kunnen bij de familie in Tiel
in hun voortuin worden gedeponeerd, maar ook bij een van de vele inzameladressen in de wijde omtrek, waar de doppen speciaal voor Rayèn ingezameld worden. Het inzamelpunt voor deze regio is bij Hans Driessen, Händelstraat 17 in Millingen aan de Rijn. De ingezamelde kroonkurken worden vervolgens naar de ouders in Tiel gebracht, die de doppen in emmers, dozen, zakken en bakken in de garage bewaren. Om de 2 weken brengen de ouders alle verzamelde doppen naar een Tiels metaalrecycling-bedrijf, waar ongeveer € 0,20 per kilo (oud ijzerprijs) voor de ijzeren doppen wordt betaald. “We krijgen rond de € 70 per keer, elke twee weken hebben we bijna 320 kilo aan doppen”, vertelt Manal Hopmans, moeder van Rayèn. ,,Daarmee hebben we in totaal al ongeveer € 1.000 opgehaald. Samen met de andere donaties staat de teller al op ruim € 20.000. Wilt u Rayèn helpen bij het verkrijgen van de rolstoelbus?
U kunt kroonkurken afgeven op het inzamelpunt: Händelstraat 17, 6566 GB Millingen aan de Rijn. U mag ook een financiële bijdrage doen, kijk hiervoor op Facebook:
Rolstoelbus voor Rayèn.