26 november 2021

Update Project Steenfabriek de Ooij

Terrein REOMIE. Foto Ton Rutten

Beste inwoners van Ooij, geïnteresseerden en belanghebbenden. Eind van deze maand vertrekt Reomie Automateriaal definitief van het terrein van de oude steenfabriek. Wij hadden u dan graag – zoals eerder aangekondigd – allen live ontmoet op deze prachtige locatie. Echter zorgen de huidige oplopende coronabesmettingen en de bijbehorende maatregelen ervoor dat wij deze ontvangst nog even uitstellen tot januari. Waar zijn we mee bezig?
Zoals we u vorige maand vertelden zijn we sinds september eigenaar van het terrein van de oude Steenfabriek en bereiden we op dit moment de benodigde wijziging van het bestemmingsplan voor: van bedrijf naar wonen. Afgelopen maand is de stedenbouwkundige schets – na een bezoek van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit – verder uitgewerkt en verbeterd. Dit ontwerp willen we u laten zien en uw reactie horen om de stedenbouwkundige schets verder uit te werken.  Lees hieronder verder.


Elkaar ontmoeten in januari.
We willen u graag live ontmoeten om u te infomeren en in gesprek te gaan en u de kans te geven om het terrein van dichtbij te bekijken. We hopen dat we dit in januari – rekening houdend met de dan geldende maatregelen – veilig kunnen organiseren. Mocht het nou echt fysiek niet lukken, dan zullen we u nog een keer in digitale vorm bijpraten. We hopen echter op persoonlijke gesprekken. We gaan een ontvangst op het terrein voorbereiden en u hoort begin volgend jaar van ons hoe en waar we elkaar kunnen spreken over het vervolg. Onderhoud terrein.
Nu we de eigenaar zijn van het terrein, gaan we vanaf december een aantal noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Vooral het groen heeft wat liefde en aandacht nodig en we zullen hekken plaatsen. Daarnaast staan we open voor ideeën hoe we het terrein tijdelijk, totdat de bouw start, kunnen benutten. Heeft u ideeën? Stuur ze naar ooij@schipperbosch.nl.

PS Spreekt u iemand in het dorp die ook graag te zijner tijd een uitnodiging wil ontvangen, dat is uiteraard mogelijk. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via schipperbosch.nl/reomie-terrein-ooij of door een mail te sturen naar ooij@schipperbosch.nl.