26 november 2021

Dorpshuis de Slenk in de Horst heropend.

Burgemeester Slinkman spreekt de aanwezigen toe nadat hij het dorpshuis had geopend.

Burgemeester Mark Slinkman heeft vrijdagmiddag het dorpshuis de Slenk in Groesbeek-de Horst officieel heropend. Hij deed dit door het doorknippen van het lint bij de ingang, waarna hij het glas hief met een, vanwege Corona, klein gezelschap. De Slenk, de plek waar bewoners elkaar vinden,  is opgeknapt. Het dorpshuis trekt zo’n 20.000 bezoekers per jaar, ook van buiten het dorp. De Slenk is een levendige plek waar jong en oud terechtkan. Van streetdance of een cursus Spaans en schilderles tot senioren gym of volksdansen. Ook Wouter van Eck van het Voedselbos geeft er workshops. Vanwege corona lagen de activiteiten de afgelopen anderhalf jaar grotendeels stil, maar ondertussen is er wel hard gewerkt. Zo is de ventilatie aangepakt en is het pand nu duurzamer met zonnepanelen en isolatie. Bovendien is het gebouw met elektrische schuifdeuren en een verlaagde bar (ontworpen en getimmerd door de vrijwilligers ) nu goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en met een rollator. Nagenoeg alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door bedrijven uit de gemeente Berg en Dal. zie de foto’s.