25 november 2021

Henk en Lies Derksen-Kuster 60 jaar getrouwd.

Diamanten bruidspaar Derksen-Kuster met burgemeester Slinkman. Foto: Mieke Lemmers-Derksen.

Op donderdag 25 november waren Henk Derksen (82) en Lies Derksen-Kuster (82) uit Ooij 60 jaar voor de kerk getrouwd.  Het burgerlijk huwelijk was drie dagen eerder, op 22 november. Voor burgemeester Mark Slinkman een reden om het bruidspaar te komen feliciteren. Hij had, namens de gemeente Berg en Dal een bloemstuk bij zich alsmede een ingelijste kopie van de trouwakte van 60 jaar geleden. Henk en Lies trouwden 60 jaar geleden op 22 november op het gemeentehuis in Beek voor de wet om vervolgens op 25 november 1961 voor de kerk te trouwen in de H. Hubertuskerk te Ooij. Beiden woonden al in Ooij en hebben na hun huwelijk lange tijd in de Dr. Kochlaan gewoond. Henk werkte het grootste deel van zijn werkzame leven in de bouw bij Tiemstra en gaf tevens autorijles. Menigeen in Ooij heeft zijn rijbewijs bij hem gehaald. Lies had al die tijd het prachtige beroep van huisvrouw. Het paar kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter, 5 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. In het verleden was het diamanten echtpaar druk in het verenigingsleven van Ooij, zowel bij de schutterij als bij de carnaval, waar ze zowel het koningspaar als het prinsenpaar zijn geweest. We wensen het diamantenpaar nog vele jaren toe en van harte gefeliciteerd! Mieke, hun dochter, maakte de foto.