24 november 2021

Veel belangstelling om woning te verduurzamen

Berg en Dalse woningeigenaren hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voor 40 euro hun woning te verduurzamen. Zij hadden de mogelijkheid om een zogenoemde Groene Bon aan te vragen. Binnen รฉรฉn dag waren alle beschikbare bonnen op. Ook de vervolgens extra beschikbaar gestelde groene bonnen waren binnen enkele uren op.
Waar gaat het precies over? Woningeigenaren hebben een brief ontvangen om een zogenoemde Groen Bon aan te vragen. Hiermee konden ze voor 40 euro aan energiebesparende maatregelen kopen. Deze Groene Bon is een subsidieregeling van het Rijk, specifiek voor inwoners met een koopwoning. De hoogte van de subsidie was voldoende om 2250 woningeigenaren een bon te geven. Deze bon konden ze bij de deelnemende lokale bouwmarkten of een webshop inwisselen voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie en/of een waterbesparende douchekop. Het doel is om CO2 te besparen, maar met deze maatregelen wordt de energierekening ook lager. Wat vindt de wethouder? Wethouder Nelson Verheul is blij: โ€œHet is goed om te merken dat zoveel inwoners graag hun woning verduurzamen. Dit is weer een bevestiging dat inwoners graag mee willen doen aan een duurzame leefomgeving als je ze praktisch en/of financieel ondersteunt.โ€