23 november 2021

Groen Bon: 40 euro cadeau om energie te besparen voor woningeigenaren in Berg en Dal.

Vanaf vandaag (23 november) ontvangen alle woningeigenaren in Berg en Dal een brief. Met deze brief kunnen ze een zogenoemde Groen Bon aanvragen, waarmee ze voor 40 euro aan energiebesparende maatregelen kunnen kopen.

Wat is de Groene Bon precies? Deze Groene Bon is een subsidieregeling van het Rijk voor inwoners met een koopwoning, zodat ze hun woning kunnen verduurzamen. De gemeente Berg en Dal doet mee aan deze regeling. Ieder huishouden in Berg en Dal dat in een koopwoning woont, ontvangt daarom een brief van de gemeente. Hiermee kunnen zij een Groene Bon aanvragen via www.groenebon.nl. In totaal zijn ongeveer 1800 bonnen beschikbaar. Deze bonnen hebben een waarde van 40 euro. De inwoners kunnen de bon bij de deelnemende lokale bouwmarkten of een webshop inwisselen voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie en/of een waterbesparende douchekop. Het doel is om CO2 te besparen, maar met deze maatregelen wordt de energierekening ook lager. Wat vindt de wethouder? Wethouder Nelson Verheul vindt dit een goede stap: “Verduurzamen is vooral doen. Met deze bon kan een aanzienlijke groep inwoners zelf eenvoudig hun woning verduurzamen. Zo ervaren ze hoe makkelijk het is om hun portemonnee en het milieu te sparen.”