19 november 2021

Afscheidsconcert De Kèls in Groesbeek definitief geschrapt.

Afscheidsconcert De Kèls in Ooij op 17 oktober.

De Kèls uit Groesbeek hadden twee afscheidsconcerten willen geven. Maar nadat 20 zangers besmet bleken met corona na het eerste afscheidsconcert op 17 oktober in dorpshuis De Sprong in Ooij, ziet het Groesbeekse koor De Kèls af van het tweede en laatste afscheidsconcert. Dat had plaats zullen vinden op 11 december in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. De Kèls werden 15 jaar geleden opgericht. Ze hadden al in 2020, voor de corona, willen stoppen maar de pandemie gooide roet in het eten. Voor het eerste afscheidsconcert werd een mooi programma samengesteld en er werd gekozen voor twee concerten. Een in Ooij voor de fans uit het Laag en een in thuisbasis Groesbeek. Het concert in Ooij werd afgesloten met een staande ovatie. ‘Helaas bleek enkele dagen daarna, dat veel Kèls en veel bezoekers met het coronavirus waren besmet. Groot was de verbazing, want alle voorzorgsmaatregelen waren minutieus uitgevoerd, zo ook de controles van de bezoekers. Een zware domper op de feestvreugde. Het verdriet was groot.’ Maar er was nog hoop dat het tweede concert in de Mallemolen een waardige afsluiting zou kunnen worden. ‘Maar al spoedig bleek dat het virus met volle kracht verder doorwoekert. De mannen hebben zich opnieuw beraden. Het afscheid zou een knalfeest moeten worden in thuishonk cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek. Optredens van De Kèls zijn daar ooit gestart en die werden doorgaans massaal en uitbundig bezocht. Steeds een geweldige sfeer en steeds weer een prachtig feest was het resultaat. Zó zouden De Kèls herinnerd willen worden.’ ‘Nu dit voorlopig niet meer blijkt te kunnen en onduidelijk is of en wanneer dit weer wel zou kunnen, hebben de mannen gezamenlijk, unaniem en definitief besloten het afscheidsconcert niet meer door te laten gaan.’‘Hiermee is op deze trieste, grijze en druilerige woensdag 17 november 2021 een geruisloos einde gekomen aan een periode van ruim 15 jaren van plezier en geluk. Mooie jaren van vreugde en vriendschap van elkaar en met elkaar en hun trouwe publiek. De mannen kijken met grote dankbaarheid en vreugde terug op deze periode.’