5 november 2021

Rode Marikens van Nimwegen organiseerden RHS R & P Kledingbeurs.

Ton Meuwese zorgde voor de muziek

De Rode Marikens van Nimwegen organiseerden donderdag in de Goffertboerderij in Nijmegen de Landelijke RHS (Red Hat Society) R & P Kledingbeurs (Red & Purple). Ongeveer honderd personen van vele chapters uit Nederland waren aanwezig. Muzikale medewerking werd verleend door Ton Meuwese. En die zorgde er voor dat er niet alleen verkocht maar ook gedanst werd. zie de foto’s deel 1; deel 2;  deel 3  

Even voorstellen: http://www.rodemarikensvannimwegen.nl/over-rode-marikens
Op 04 november jl organiseerden Rode Marikens van Nimwegen een Landelijke RHS Red & Purple beurs.
Locatie Mr. Panda (voormalige Gofferboerderij) bleek een uitermate geschikte accommodatie.
Ruim 100 Red Hatters uit den lande waren tegast in Nijmegen.
Van Groningen tot Limburg / Zeeland en alles daartussen waren vertegenwoordigd.
Wat is RHS?
Red Hat Society is een wereldwijde vrouwenbeweging van dames 50+ en 50- die hun leeftijd en het leven vieren in Sisterhood. Opgericht door Sue Ellen Cooper uit Fullerton, Californië in de Verenigde Staten. In april 2005 waren er ongeveer 1 miljoen geregistreerde leden in 40.000 “chapters” (afdelingen) in de VS en in vijfentwintig andere landen. De leden komen uit alle lagen van de bevolking. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot het veelvuldige aantal als hiervoor genoemd.
Wereldwijd enkele miljoenen leden.
Wereldwijd is men lid van de moederorganisatie in de USA.
Info Oprichtster Sue Ellen Cooper USA – http://www.rodemarikensvannimwegen.nl/historie-red-hat
Nederland telt ruim 100 chapters (verenigingen) De wereldwijde dresscode is; een fel rode hoed met Adellijke Paarse outft. (Andere kleuren zijn not done!) Daarnaast veel Bling Bling aan sierraden. Wereldwijd dragen de zwierige dames -zelf verzonnen- adellijke namen.
Het betreft vrouwen vanaf middelbare leeftijd (én daarboven) die gezamenlijk de meest uiteenlopende activiteiten ondernemen in Sisterhood. (het gaat om The Friendship and Fun)
Van wandelen en fetsen tot theater voorstellingen en / of Concerten en alles ertussenin. Ook buitenlandreisjes maar overal geldt het motto:
VRIJHEID – BLIJHEID. Dames 50 plus moeten niet meer MOETEN!
De chapters houden een keer per maand een vaste bijeenkomt waar bij verwacht wordt dat iedereen deelneemt. (Uitzonderingen bevestigen de regel)
Daarnaast organiseren zij sowieso 1 keer per maand een gezellig uitstapje in de breedste zin van het woord. Er zijn jaarlijkse bijeenkomsten zoals bv een jaarlijks te houden conventie, ‘n High Tea, Landelijke Golfdag, maandelijkse wandelingen door het land enz. waaraan uit alle chapters -vrijblijvend- kan worden deelgenomen. Deze bijeenkomsten variëren tussen ca 50 tot over de 500 deelnemers.
Ook wordt er jaarlijks in Europeesch verband de zg European hood gehouden binnen Europa. Dit evenement is medio 2010 begonnen in Parijs, daarna Brussel, Londen, Luxemburg, Ierland, enz en in 2015 was Amsterdam aan de beurt. In 2020 stond Göthenburg gepland maar helaas afgelast ivm COVID-19.
Een RHS chapter oprichten is vrij voor energieke en actieve dames die Out of The Box willen stappen. De oprichtster is automatisch The Queen (opperhoofd) die er vrij in is om al dan niet zich te laten assisteren door ‘n door haarzelf aangestelde Vice Queen.
Een jaarlijks lidmaatschap varieert tussen de 25,00 en 35,00 euro en daarmee voor vrijwel elke beurs toegankelijk.
In Nederland organiseren chapters ook vakantie trapjes oa, Rome, Valentia, Barcelona, Athene (afgelast 2020) Gran Canaria, Schotland enz. events van grote en / of kleine omvang.
Rode Marikens vierden op 26.04.2018 de 14e Landelijke conventie van Nijmegen met 365 deelnemers bij van der Valk in Lent. 26.11.2019 het 5 jarig jubileum met 180 Red Hat Sisters bij Moeke Mooren te Appeltern. Op 04.11.2021 de landelijke Red en Purple Kledingbeurs bij Mr. Panda. De Red & Purple Kledingbeurs wordt gehouden tbv members / leden die hun garderobe willen uitbreiden of juist willen uitdunnen omdat er inmiddels een maatje groter of juist kleiner asn de orde is en/of omdat men wel eens wil Shinen in een nieuwe outfit.
RHS doet niet aan religie-politiek-liefdadigheid enz.
Neen, bij 50 plussers zijn WIJ aan de beurt! Vaak gezorgd – gewerkt en/of andere verplichtingen en bij Red Hatter bijeenkomsten worden deze taken hélemaal LOS GELATEN.
Zoals Rode Marikens ook bezingen in hub lijflied, het Nimwegs DivaLied. (onze mantelpakjes – metafoor met verplichtingen)m- gaan nú in een hoek. (gedumpt of in de mottenballen).
Een impressie hoe grote RHS bijeenkomsten eruit zien via bijgevoegde link:
https://myalbum.com/album/MhkRGHeFRXSV
Meer belangstelling in:
www.rodeMarikensvannimwegen.nl
Door: Queen Fiep van Nimwegen ((Fiep Gesthuizen)