5 november 2021

Noodkreet van de weggeefwinkel Groesbeek

Sinds half 2021 zit de weggeefwinkel in het oude pand van de Hema in Groesbeek. Dit is een heel groot succes geworden, wekelijk bezoeken ongeveer 150 mensen de winkel. Een prachtig initiatief van Wilma Fransen in samenwerking met Forte Welzijn en Pluryn. Een tiental vrijwilligers staan 2x in de week op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur klaar om alles in nette banen te lijden. Helaas wordt eind van dit jaar het pand gesloopt om plaats te maken voor appartementen en enkele winkel panden. Wat nu vragen de mensen van de weggeefwinkel zich af moeten we nu gaan stoppen? Dat lijkt ons verschrikkelijk want we hebben nog zoveel voorraad en er komen steeds mensen vanuit onze gemeente nog goed te gebruiken kleding brengen. Moet dit nu allemaal in de kleding container worden gegooid en worden versnipperd. Heel slecht voor het milieu en dit gooit het plezier van de vrijwilligers in duigen. Dus beste lezers wie kan ons helpen aan een geschikte ruimte het liefst natuurlijk in het centrum maar andere geschikte ruimtes zijn natuurlijk ook welkom. We hebben geen inkomsten omdat alles gratis wordt weggegeven. De gemeente is benaderd en is best wel bereid om financieel wat bij de dragen maar dat kan geen groot huurbedrag zijn. Mogelijk zijn er sponsoren die ons financieel willen ondersteunen, laat het ons weten dan maken we snel een afspraak. Mogelijk dat er een ruimte is die tegen een kleine vergoeding te huur is ook dat horen we graag. Weet u een geschikte ruimte geef het dan door aan Wilma 0611809216, dit kan ook via Forte Welzijn of Pluryn.