4 november 2021

Veel enthousiasme op info-avond EnergieCoöperatie Hoog&Laag in Persingen.

In de infrarood verwarmde boerenschuur van landgoed Buitengast in Persingen (één van de zonnedaken) vond op woensdag 3 nov de sfeervolle informatie- en intekenavond plaats van de EnergieCoöperatie Hoog&Laag. Aan een kleine 40 bezoekers werd uitgelegd hoe je kunt deelnemen aan het opwekken van zonne-energie op andermans dak in jouw regio. De ECo plaatst ca 500 zonnepanelen op 3 grote daken in de Ooijpolder. Als deelnemer koop je een aantal ZonDelen voor ca €300 per stuk en wordt lid van de coöperatie. Die investeert het geld in de zonnepanelen en de installatie. Inkomsten van de coöperatie bestaan uit de verkoop van de geproduceerde elektriciteit en subsidie. Na aftrek van kosten zoals onderhoud en verzekering wordt het batig saldo uitgekeerd aan de deelnemers. lees hieronder verder

 

Voor elke €300 inleg denken we gedurende de looptijd van 15 jaar ca €500 uit te kunnen keren. Ook als je zelf al zonnepanelen op je dak hebt, kun je meedoen zonder subsidieverlies en het maakt niet uit welke energieleverancier je hebt. Bij verhuizing mag je het ZonDeel behouden en als iemand jouw ZonDeel erft, dan is de woonplaats niet van belang.

Na deze uitleg van de voorzitter, Els Sonnemans, werden alle mogelijke vragen beantwoord. Onder applaus werd het initiatief van de vrijwilligers toegejuicht en vonden de eerste inschrijvingen al plaats. Alle informatie is terug te vinden op de website www.ecohoogenlaag.nl  en kun je je inschrijven voor het lidmaatschap van de Coöperatie voor een eenmalig bedrag van €10 op www.ecohoogenlaag.nl/lid-worden. Tot 6 dec 2021 heb je de mogelijkheid aan te geven hoeveel Zondelen je wenst. Daarna ontvang je bericht met het aantal toegewezen Zondelen. De planning is dat de panelen in de zomer van 2022 al produceren.

Om voor extra provinciale subsidie in aanmerking te komen streven wij naar minimaal 50 deelnemers. Alle (extra) veelgestelde vragen worden beantwoord op de website. Daarop is ook de presentatie te volgen. Voor het volledig slagen van het project zijn nog meer deelnemers nodig!