1 november 2021

Programma Nederland leest … en wandelt. Zondag 14 november in Kulturhus Leuth

             

 De hele maand november voeren alle bibliotheken de campagne ‘Nederland leest’ en in Leuth is daar nog iets aan  toegevoegd  ‘Nederland leest .. en wandelt’. Dit voorjaar is er immers door de Dorpsagenda van Leuth in samenwerking met de gemeente een mooie flyer gemaakt over het Dorpsommetje van Leuth.  Een handige flyer met informatieve teksten door Jan van Eck geschreven, over een mooie wandeling over voornamelijk boerenlandpaden door het open landschap rondom Leuth. (Deze flyer ligt bij de Spar en in het Kulturhus en is al door veel mensen ontdekt.) Programma: Voor zondagmiddag 14 november is een gevarieerd programma over wandelen en lezen samengesteld, dat plaatsvindt in het Kulturhus van Leuth. Wethouder Annelies Visser van Berg en Dal komt het programma openen en reikt daarbij het ‘eerste’ exemplaar van de wandeling uit aan Jan van Eck. Jan geeft hierna een lezing met beelden over alle bezienswaardigheden die je tijdens het ommetje tegenkomt. Na een korte pauze kunt u luisteren naar een column van een Leuthse wandelaar en vertellen mensen over hun eigen  wandelervaringen.           Ook worden nog twee boeken onder de aandacht gebracht die wandelen als thema hebben. Na afloop ontvangt ieder bezoeker een exemplaar van De Wandelaar van Adriaan van Dis, het presentje van de bibliotheek dat voor de campagne ‘NL leest’ is uitgegeven. Gratis toegang. De toegang en koffie/thee met iets lekkers is gratis. Het programma in het Kulturhus begint om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Bij goed weer kan er na afloop nog een korte wandeling door het dorp worden gemaakt, afgesloten met een lekkere kop soep. Het gehele programma is samengesteld door bibliotheek OBGZ in samenwerking met de gemeente Berg en Dal en Dorpsagenda/Kulturhus Leuth.