22 oktober 2021

Wim en Netty Brugman uit Leuth 60 jaar getrouwd

Het briljanten bruidspaar Brugman-Arnts samen met burgemeester Mark Slinkman.

Op 24 oktober zijn Wim Brugman (87) en Netty Arnts (84) uit de Pinksterbloemstraat in Leuth 60 jaar getrouwd.  Dat was een reden voor burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal om het diamanten paar, namens de gemeente, op vrijdag 22 oktober te komen feliciteren. Voordien had hij al een bloemstuk en een kopie van de trouwakte uit 1961 bij het bruidspaar laten bezorgen. Het werd een gezellig samenzijn met een donker randje want nog niet zo lang geleden is hun zoon Erik, mister Polderpop, op 59 jarige leeftijd overleden en dat heeft wel zijn sporen achter gelaten. Wim, afkomstig uit Leuth en Netty, afkomstig van “het Kasteel” uit Ooij, hadden voor hun trouwen al 6 jaar verkering en ze trouwden vervolgens op 24 oktober in het gemeentehuis in Beek en dezelfde dag ook in de kerk. Wim heeft in zijn werkzame leven diverse beroepen gehad waaronder werkzaamheden in diverse magazijnen en bij Rijkswaterstaat. Netty daarentegen moest al op jeugdige leeftijd (12 jaar) in de huishouding op de boerderij werken en bleef daarna ook het dankbare beroep van huisvrouw uitoefenen.  Thuis bij Netty waren 19 kinderen in het gezin en bij Wim waren dat “slechts” 8.  Samen kregen ze 5 kinderen, twee dochters en driee zonen.  Daarbij 10 kleinkinderen, 5 jongens en 5 meisjes waar ze erg van genieten.  Wim geniet nog altijd van zijn hobby’s waaronder het biljarten en het zingen bij Vox Virorum. En samen gaan ze naar de seniorengym in Leuth. In het verleden hebben ze veel gereisd en bezochten landen zoals Canada, Australië en Nieuw Zeeland, waar ze ook familieleden hadden. Maar ook met hun caravan hebben ze veel plaatsen bezocht. De hele familie zou om het feest te vieren gezamenlijk een weekend naar Zeeuws Vlaanderen gaan maar dat werd ivm het overlijden van Erik afgelast. Wel hebben ze intussen gezamenlijk gegeten bij de Thornsche Molen en daar blijft het voorlopig bij. Dat neemt niet weg dat het diamanten feest wel in huiselijke kring gevierd wordt. Buiten was een spandoek voor hen opgehangen en was het huis versierd. Van harte gefeliciteerd!