15 oktober 2021

Hoge vaccinatiebereidheid onder inwoners Berg en Dal. Vaccinatiebus komt weer.

De vaccinatiebus was al eerder in Leuth

De vaccinatiegraad in Berg en Dal is hoog: 88% van de inwoners is volledig gevaccineerd en 90% heeft tenminste 1 vaccinatie gehad. Dit is te zien in de meest recente cijfers van 14 oktober 2021. Daarmee is de vaccinatiegraad in Berg en Dal aanzienlijk hoger dan het gemiddelde (83% respectievelijk 84%) in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ).
De grote bereidheid om zich tegen corona te laten vaccineren bleek ook afgelopen september, toen er veel gebruik gemaakt is van de mobiele prikbus van de GGD. Deze bus stond een dag in Leuth en een dag in Groesbeek. De belangstelling was zelfs zo groot dat er 2 extra dagen zijn bepaald waarop de prikbus weer naar de gemeente komt. Deze komt 19 oktober (13-18 uur) naar het Kerkplein in Leuth en op 22 oktober (13-18 uur) naar het marktterrein in Groesbeek. Hier (of op één van de andere locaties) kan iedereen zonder afspraak zijn/haar eerste coronavaccinatie krijgen. Burgemeester Mark Slinkman is tevreden: “We kunnen met zijn allen helpen de coronaregels verder te verminderen. Niet alleen corona, maar ook de coronamaatregelen beïnvloeden ons welzijn negatief. Ik ben blij te zien dat onze inwoners hun bijdrage massaal leveren aan onze gezamenlijke gezondheid. Hopelijk leidt dit snel tot verdere vermindering van maatregelen, zoals de voor de horeca hinderlijke checks op QR-codes.”