6 oktober 2021

Oefening brandweer Ubbergen in Ooij.

De vrijwillige brandweer van Ubbergen hield dinsdagavond een grote oefening op de kruising van de Koningin Wilhelminastraat, Dr. Kochlaan en Rietvoornstraat in Ooij. Er was melding gemaakt van een aanrijding met letsel en waarbij het aantal slachtoffers onbekend was. Als eerste ging de Tankautospuit flex (dit is een wagen waarbij slechts de chauffeur en twee bemanningsleden mee gaan) ter plaatse, gevolgd door een Tankautospuit met volledige bemanning. De TS Flex kan zo direct maatregelen nemen zonder eerst op alle vrijwilligers te wachten. Ter plaatse bleek dat een aantal auto’s een straatrace hadden gehouden waarbij ze met elkaar in botsing waren gekomen en een kind met een fiets hadden geraakt. Een auto en het kind waren in het water terecht gekomen. De andere auto was in brand geraakt. Het “kind” werd in het water aangetroffen, evenals de auto en de andere auto werd geblust. Er waren meerdere slachtoffers. Door deze oefening kon het maximale aan inzet gehaald worden, waarbij zowel in en bij het water geoefend kon worden en slachtoffers konden worden gered. Het was dan ook een zeer leerzame oefening, in scene gezet door Gerard Philipsen en Johan Looijschelder.