4 oktober 2021

Duurzame Dorpen Tour op 13 oktober in Leuth

duurzame woning in Scandinavische stijl

Op woensdag 13 oktober organiseert de werkgroep van het Duurzaamheidscafé Berg en Dal weer een gevarieerd informatief programma, dit keer in de grote zaal van de Vriendenkring in Leuth. Door de corona-uitbraak heft het even geduurd voor we de draad weer konden oppakken, maar gelukkig kunnen we nu weer verder met de Duurzame Dorpen Tour. Alle voorgaande avonden werden druk bezocht en ook nu verwacht de organisatie veel bezoekers, omdat er een interessant en gevarieerd programma is samengesteld voor alle inwoners van de gemeente, maar zeker voor de mensen uit Leuth en directe omgeving. Om 20.00 uur begint de avond met het verhaal van twee inwoners uit Leuth en Ooij die vertellen hoe zij hun woningen duurzaam hebben geïsoleerd. Lees hieronder verder

Alle aspecten daarvan komen aan bod en hun presentatie is daarom zeker interessant voor mensen die zelf plannen hebben om hun huizen te verduurzamen. In Leuth in het nieuwe wijkje in de Pastoor van Tielstraat staat een prachtige, geheel uit hout opgetrokken, duurzame woning in Scandinavische stijl. Anky van der Heijden, de trotse eigenaar,  komt vertellen over het ontwerp en de bouw van deze woning. Na een korte pauze houdt de DAR een presentatie over de afvalinzameling en –verwerking waarvoor zij in onze gemeente zorgdraagt. Tot slot komt Gijs Kurstjens van ARK Natuurontwikkeling de plannen bekendmaken voor de Ooijse Graaf en het hele gebied tussen Kapitteldijk en Driedijk. Aardige bijkomstigheid is dat de ARK eerst nog drie excursies organiseert in dit gebied op donderdag 7 en zaterdag 9 oktober. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn is er dus volop gelegenheid om kennis te nemen van de plannen tijdens de excursies en op deze avond. Wat de toegang betreft, u hoeft zich na de recente versoepeling van de corona-maatregelen niet van tevoren aan te melden. Wel wordt van u verwacht, dat u een corona-toegangsdocument beschikbaar heeft: de QR-code of een recent testbewijs, dit in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. We hopen dat dit u er niet van weerhoudt naar het boeiende programma in de Vriendenkring te komen. Tot slot, er is voldoende gelegenheid om uw vragen of opmerkingen aan de sprekers of aan onze werkgroep voor te leggen. Dat kan kort na elke presentatie, in de pauze en ook na afloop rond 22.00 uur. U bent van harte welkom, koffie en thee zijn voor onze rekening.