26 september 2021

Burendag in Koningsholster in Beek

Wethouder Irma van de Scheur (rode broek) helpt mee bij de Burendag in het Koningsholster in Beek

In Beek-Ubbergen hebben inwoners van straten het initiatief genomen om plantsoentjes van de gemeente over te nemen. De bewoners willen graag hun omgeving verduurzamen. Zijn voor biodiversiteit en willen contact van buren onder elkaar bevorderen. We zijn samen, inwoners en Forte Welzijn, in de straat aan de slag gegaan met kennis maken en het idee verspreiden. Dat leverde enthousiaste reacties op. Daarom waren er  zaterdag in de Koningsholster activiteiten voor Burendag. De bewoners hebben 2 plantsoenen van de gemeente overgenomen. Er zijn vlinderstruiken, bodembedekkers, geurende en bloeiende planten aangeplant. Wethouder Irma van der Scheur heeft daarbij geholpen. De volgende stap die de bewoners willen zetten is het maken van geveltuintjes in overleg met Oosterpoort woon. Er werd samen gegeten, mede te danken aan de van oorsprong Syrische bewoners,er was voor iedereen ijs van Míjsjes. Er werd Sambal gemaakt, samen gezongen. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Irma van de Scheur aanwezig. Ook zij hielp mee met het planten. Kortom een geslaagde dag. zie de foto’s