24 september 2021

Slecht onderhoud kinderspeelplaats in Ooij.

Een aantal bewoners van de Prins Hendrikstraat en de Koningin Wilhelminastraat in Ooij. Achter hun woningen ligt al vele jaren een kinderspeelplaats, dat nu door de gemeente Berg en Dal slecht wordt bijgehouden. Momenteel staat er nog één speelding, een z.g. wipkip en het gras wordt niet bijgehouden. Volgens een van de bewoners werd het in de tijd dat het nog gemeente Ubbergen was elke keer goed bijgehouden. Het gras werd regelmatig gemaaid, maar dat gebeurde de laatste jaren niet meer, of heel onregelmatig, nadat er met de gemeente gebeld was. Ook was beloofd dat de wilgen regelmatig gesnoeid zouden worden, maar ook dat gebeurt niet. Omdat het terrein achter de woningen ligt denkt men dat de gemeente niet eens meer weet dat er een speelveldje is. Overigens hebben een aantal buurtbewoners al regelmatig gebeld (zo zei men) met de gemeente, maar dat hielp helaas niet. Nu hopen ze langs deze weg, dat er spoedig iets aan gedaan wordt.