24 september 2021

Herdenking oorlogsslachtoffer Willemskwartier.

Burgemeester Bruls sprak en legde een krans bij de oorlogsherdenking van de burgerslachtoffers in het Willemskwartier in Nijmegen. Op het pleintje van het Spieghelhof staat een monument ter nagedachtenis aan de bevrijdingsactie tijdens Market Garden en de granatenregen tussen september 1944 en maart 1945. Hierbij kwamen 80 mensen om. Dit stuk muur met granaatinslagen was onderdeel van een woning aan de Spieghelstraat Voor de vijfde keer vond deze ceremonie plaats. Vorig jaar is het niet doorgegaan vanwege corona. In 2019 is begonnen met het aanbrengen van markeringsplaatjes in de stoep voor de woningen van slachtoffers op het Beetsplein. Dit jaar was de Maerlantstraat aan de beurt. De herdenking werd voor de vijfde keer gehouden Nico van Hoorn maakte de foto’s.